Audit: de hoeksteen voor een succesvol bedrijf

Auditing is een middel waarmee een bedrijf ervoor zorgt dat het handelt in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving. Hierdoor kan het er ook voor zorgen dat het voldoet aan een aantal interne procedures of dat het optimaal menselijk functioneert. Er zijn verschillende soorten audit die een bedrijf zelf kan uitvoeren.

Wat is een audit?

Een audit is een analyse die wordt uitgevoerd door een of meer experts binnen een bedrijf. Als u een audit binnen uw bedrijf wilt uitvoeren, moet u bij voorkeur onafhankelijke professionals inschakelen. Dit garandeert een nauwkeurige en vooral onpartijdige audit. De auditor is verantwoordelijk voor het evalueren, onderzoeken, verifiëren en beheersen van de precieze elementen. Een audit wordt meestal besteld om er zeker van te zijn dat het bedrijf handelt in overeenstemming met de geldende normen en voorschriften. De audit is verre van een sanctiemiddel, maar wordt gezien als een middel om het functioneren van een bedrijf te verbeteren.

De verschillende soorten audits

In een bedrijf kunnen verschillende soorten audits worden uitgevoerd om aan specifieke behoeften te voldoen:

– Interne audit: deze bestaat uit het maken van de beoordeling door de rekeningen, financiële staten, maar ook de werking van het bedrijf te beoordelen. Een interne audit is daarom vergelijkbaar met een financiële audit.

– Belastingaudit: dit is een analyse gericht op de aangiften en betalingen van belastingen en andere belastingbetalingen door het bedrijf. De audit maakt het dus mogelijk om de aangiften te verifiëren. We controleren of de betalingen op tijd gebeuren en of de bedragen consistent zijn.

Wie kan je vertrouwen?

Wil je binnen je bedrijf een financiële audit of een organisatieaudit doen? Geen probleem, je kan gewoon een beroep doen op een auditbedrijf. Het is een vertrouwd bedrijf dat je ondersteunt bij zowel een systeemaudit, een procesaudit als een productaudit. Het bedrijf brengt een frisse blik, verifieert de informatie en past een rigoureuze werkwijze toe om zijn missie uit te voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *