Bodemonderzoek in Noord-Brabant

Als je een nieuw stuk grond hebt gekocht is het natuurlijk belangrijk om te weten dat de grond niet vervuild is. Een verontreinigde grond kan veel schadelijke stoffen bevatten en als je eenmaal gaat bouwen is het erg lastig goed onderzoek te doen. Daarom moet je voordat je begint met bouwen een bodemonderzoek laten doen. Een bodemonderzoek kan je helaas niet zelf uitvoeren, een onderzoek naar de bodem kan alleen worden gedaan door een team van experts. Zij hebben de juiste middelen en weten precies hoe ze het onderzoek moeten uitvoeren. Wil jij ook een bodemonderzoek laten uitvoeren in Noord-Brabant? Lees in dit blog hoe dat gaat.

 

Documentatie opvragen

 

De eerste stap van het onderzoek is het opvragen van documentatie van de grond bij de gemeente. Zo kan er een historisch bodem onderzoek worden uitgevoerd en weet het team ongeveer met wat voor soort bodem ze te maken hebben. Als je een nieuw bouw project begint stelt de gemeente een bodemonderzoek als verplichting.

 

Veldwerk

 

Als het historisch onderzoek is gedaan kan het team gaan beginnen met het belangrijkste gedeelte van het onderzoek; het veldwerk. Ze gaan dan naar de locatie toe waar de bodem zich bevindt en gaan hier bodem monsters opnemen. Deze monsters worden volledig onderzocht. Het onderzoek vindt plaats in het laboratorium en word uitgevoerd door experts. Zo kan je altijd zeker zijn van het juiste resultaat.

 

Resultaat

 

Daarna krijg je het resultaat van het bodemonderzoek. Het is te hopen dat de grond rein is, maar mocht het toch zijn dat je te maken hebt met grondvervuiling in Noord Brabant dan kan je hier hulp bij krijgen van experts. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er asbest in de grond zit. Het is hierbij belangrijk dat er zorgvuldig te werk wordt gegaan, om vervelende situaties voor te zijn. Als de bodem verontreinigd is, is het zaak om hier een volledig nieuw plan voor op te stellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *