Deze frituursnacks moet je echt eens uitproberen

Wie is er niet dol op gefrituurd eten? Iedereen heeft zo van die dagen waar je plotseling onwijs zin hebt in een lekker bakje friet. En dan moet je bij de cafetaria in Sluis zijn. Maar ons periodieke uitje naar de snackbar word té voorspelbaar. Veel mensen kiezen namelijk steeds opnieuw voor dezelfde populaire snacks. Denk bijvoorbeeld aan de kroket, de frikandel en de kaassoufflé. Terwijl er nog zoveel andere heerlijke mogelijkheden zijn. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij hieronder drie van de lekkerste frituur snacks op een rijtje gezet. Zodat je de volgende keer een nieuwe snack kunt uitproberen.

De berenhap

We beginnen meteen met een snack die de afgelopen jaren enorm in populariteit is toegenomen. Waar enkele jaren geleden nog bijna niemand van deze snack had gehoord, staat hij tegenwoordig bovenaan de menukaart van snackbar Sluis. De berenhap is een in stukken gesneden gehaktbal. Door middel van een satéprikker worden de plakken gehakt bij elkaar gehouden, en afgewisseld met uienringen. Het geheel word ondergedompeld in pindasaus.

Bitterballen

Perfect voor het hele gezin! Bitterballen zijn eigen de kleinere versie van de geliefde kroket, en komen in bakjes van 5 of 6 tegelijkertijd. Dit betekent dat je ze allemaal zelf kunt opeten, of gezellig kunt delen met het gezin of je partner. Overigens zijn bitterballen niet alleen zeer populair tijdens het avondeten. Ook later op de avond, tijdens de zogenoemde avondborrel komen de bitterballen opnieuw tevoorschijn. Ze zijn dan ook een geliefde snack tijdens avondjes uit of feestjes.

Kipnuggets

Bitterballen zijn niet de enige snack die zeer geschikt is als uitdeelsnack. Vergeet ook vooral de kipnuggets en kipfingers niet. Het verschil tussen de twee? Kipfingers zijn langwerpig (en lijken dus op vingers) en kipnuggets zijn meer rond van vorm. Beide kipsoorten zijn gehuld in een krokant laagje, en heerlijk in combinatie met een lekker sausje. Dus heb je honger? Haal een lekker portie fkipnuggets bij de frituur. Zit je vol? Geen probleem, dan kun je ze altijd nog uitdelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *