Edelstenen

Een veelgebruikt item in de maak van sieraden zijn edelstenen. Edelstenen zijn niet te zwaar, zodat ze niet oncomfortabel zijn om te dragen, maar ze zijn wel stijlvol, en brengen de sieraad tot een ander niveau. Sieraden met edelstenen zijn een subtiele manier om je outfit beter tot elkaar te laten komen, zonder dat je er veel geld aan hoeft uit te geven. Over het algemeen zijn de sieraden niet het stuk dat het meeste aandacht trekt in een outfit, dus zou je er uiteraard niet het meeste voor hoeven te moeten betalen.

Sieraad

Een sieraad, ook wel een juweel genoemd, is een object dat over het algemeen op het lichaam gedragen wordt met als doel een outfit te complementeren of te verfraaien.           Een ander soort sieraad is een piercing, waarvoor er een gat in het lichaam gemaakt moet worden, om erin vastgemaakt te worden, bij oorbellen bijvoorbeeld moet er soms ook een groot gat gemaakt worden, om er zeker van te zijn dat het erin past.

Een sieraad heeft geen echte functie, en dient eigenlijk alleen als decoratie. Daarom wordt iets als een horloge of een zakhorloge niet als juweel gezien, maar als een functioneel item. Ook gebruikt men een bril soms als een decoratie, maar de meeste mensen gebruiken het met een functie in het achterhoofd, dus is dit ook niet een juweel of sieraad.

Hanger

Een hanger is een soort sieraad, vaak om de nek gedragen in combinatie met een halsketting, vastgebonden met behulp van een hangeroog, zodat de ketting en de hanger beiden intact aan elkaar vast zitten. Vaak ziet de hanger er hierdoor iets beter uit, omdat het een stukje verwijderd is van de ketting, en hierdoor komt de hanger volledig tot zijn recht. Vaak is het een beeldje, maar een edelsteen hanger wordt het een stuk dat opvalt, wat het doel is van de hanger. Edelstenen hangers zijn een gewild item door de manier waarop het eruit ziet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *