Hoe je een helm kunt aanpassen met special paint

Iedereen is uniek, en wat is een betere manier om het te laten zien dan met je eigen custom special paint ontwerp op je helm. Het aanpassen van een helm met een op maat gemaakt, uniek ontwerp vereist een delicate combinatie van artistiek talent, technische vaardigheid en exquise geduld. Een boeiend proces!

Een helm is een voor de hand liggende keuze voor personalisatie. Het is het meest zichtbare – het heeft een oppervlak dat ontworpen lijkt om custom paint te krijgen – dus het is logisch dat rijders willen dat hun helm exclusief is en hun persoonlijkheid weerspiegelt.

Beginnen

Het is een proces op maat, en een van deze kunstwerken duurt tussen de één en drie weken van exclusieve toewijding.

Het ontwerp

In deze eerste fase van het definiëren van het concept – dat gemakkelijk een week kan duren – worden 2D-schetsen gemaakt, die digitaal op de helm worden geprojecteerd om de klant een realistische digitale recreatie van het eindproduct te bieden. Zodra de klant akkoord gaat, kan de creatieve fase als voltooid worden beschouwd.

De voorbereiding

Dan begint het moeilijkste, interessantste en meest opwindende proces, dat bestaat uit het overbrengen van dat idee naar het ruwe en bolvormige oppervlak van de helm.

Schilderen en afwerken

Dit is een ingewikkeld proces waarbij een grondige voorbereiding van het oppervlak, het aanbrengen van achtergrondverven, het afwerken van de special paint verf en beschermende vernissen vereist zijn. Daarna volgen diverse andere stadia zoals het achtereenvolgens schuren, opnieuw schilderen en drogen van verschillende lagen.

Het hele custom paint proces vereist veel geduld – maar levert uiteindelijk een afwerking op met zo'n exquise uniciteit en dat de helm lang zal worden gekoesterd door de eigenaar. Het wordt echt een kunstwerk waar de rijder trots op kan zijn en zeker uniek is, aangezien geen twee ontwerpen hetzelfde zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *