Hygiëne op nummer één

Er is tegenwoordig veel aandacht voor hygiëne. Dé manier om te zorgen voor frisse en schone handen is handgel 80% alcohol. De alcohol zorgt voor een perfecte manier om bacteriën en virussen onschadelijk te maken. Desinfecterende handgel moet minstens 80% alcohol bevatten voor een optimale werking. Er wordt nog een aantal andere ingrediënten aan toegevoegd om het lekker te laten ruiken en goed smeerbaar te laten zijn. Ook in de strijd tegen corona is handen wassen één van de middelen. Dat kan met water en zeep, maar met een handgel van 80% alcohol ben je effectiever bezig. Het is niet voor niks dat je op veel plaatsen bij binnenkomst je handen moet schoonmaken met antibacteriële gel.

 

Waarom alcohol bacteriën doodt

Alcohol wordt al eeuwen gebruikt als ontsmettingsmiddel en als sterk schoonmaakmiddel. Alcohol breekt het beschermende laagje dat bacteriën en virussen om zich heen hebben af. De micro-organismen verliezen hun structuur en lossen op in de alcohol. Niets is zo effectief als alcohol om deze eencellige wezentjes te doden.

 

Mondkapjes bestellen

Naast het kopen van handgel is mondkapjes bestellen een tweede middel in de strijd tegen corona. Wegwerpmondkapjes zijn makkelijk en hygiënisch. Ook zijn ze niet duur en in grote hoeveelheden te bestellen. Ze zijn geschikt om te dragen op alle plekken waar tegenwoordig mondmaskers verplicht zijn of worden geadviseerd. Dat varieert van het openbaar vervoer tot de supermarkt. Wegwerpmondkapjes zijn makkelijk mee te nemen, snel te bevestigen door de oorelastieken en goed te vormen naar je gezicht. De metalen strip aan de bovenkant zorgt voor een goede afsluiting, vooral voor brildragers belangrijk. Ook waar het gaat om bescherming doen de weggooimaskers goed hun werk. Je moet zelf natuurlijk ook op een hygiënische manier omgaan met het maskertje. Goed je handen wassen met een handgel voor je hem opdoet en na gebruik weggooien. Verder is het belangrijk dat het mondkapje niet met je handen aanraakt. Niet voor het gebruik en ook niet bij het weggooien. Zo geef je de verspreiding van het virus minder kans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *