Is babyvoeding uit potjes gezond?

Tijdens zijn eerste levensmaanden heeft je baby genoeg aan borst- of flessenvoeding. Vooral borstvoeding is dan de belangrijkste bron van alle mogelijke gezonde voedingsstoffen die je kindje nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Na gemiddeld vier maanden neemt het aantal voedingen met melk geleidelijk aan af om plaats te maken voor vaste voeding. Dan heeft je baby namelijk niet meer genoeg aan melk alleen. Vaste voeding met vooral veel groenten en fruit komt ervoor in de plaats. Jonge ouders hebben dan de keuze tussen baby's maaltijden zélf te bereiden of te kiezen voor kant- en klare babyvoeding in potjes.  Heeft je baby genoeg aan die potjesvoeding of is de voeding die je zelf klaarmaakt het beste wat je hem kunt geven?

Vers klaargemaakte babyvoeding

Vers klaargemaakte voeding heeft een hoge voedingswaarde en levert voldoende gezonde voedingsstoffen. Dat zijn dan in de eerste plaats vitaminen, mineralen, voedingsvezels, eiwitten en alle andere onmisbare nutriënten voor je baby. Kook je gezond met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten met veel groenten en fruit, evenwichtig en gevarieerd met genoeg eiwitrijke voedingsproducten? Dat weet je wat je kindje dagelijks binnenkrijgt en zul je niet vlug met een tekort aan gezonde voedingsstoffen moeten afrekenen. Dat zorgt voor een sterke immuniteit en een hoge natuurlijke weerstand. Dat verkleint het risico op verkoudheden en virusinfecties aanzienlijk. Voor ons meestal vrij onschuldig maar niet voor je baby.

Kant- en – klare voeding 

Kant- en- klare babyvoeding uit potjes wordt met de meeste zorg bereid en op heel wat parameters gecontroleerd. Maar tussen alle koren is kaf en dat is met potjesvoeding niet anders. Potjesvoeding bevat genoeg groenten en eiwitten maar vaak teveel ongezonde verzadigde vetten. Ze leveren meestal te weinig energie, gezonde vetten zoals olijfolie met onvoldoende variatie. Zo is er een te beperkte keuze aan vette vis.

Maak de juiste keuze 

De kwaliteit van potjesvoeding wordt steeds beter. Als je daarbij baby's voeding regelmatig zelf klaarmaakt wanneer het kan, is er dus niets aan de hand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *